Rumah masa hadapan pada tahun 2250






Jika kita menelusuri masa sehingga tahun 2250, kita akan dapat melihat rumah-rumah yang besar seperti ini. Rumah yang menyerupai kapal angkasa ini mungkin menjadi satu trend senibina pada masa akan datang. Bentuk-bentuk senibina yang kompleks sudah selalu kita lihat dalam cerita fiksyen sains. Rumah yang diberi nama Jet House telah direkabentuk oleh Jerome Olivet mempunyai 3 tingkat dan elevator serta menempatkan garaj untuk kereta jet.

Sumber :Yanko Design

6 komen:

pink_butterfly at: 10:29 PM said...

isk, tanak la tinggal dlm umah cmni...cam tgl dlm igloo je

dunia reka at: 10:40 PM said...

rumah cam ni la best..macam igloo..sejuk pastu senang tergelincir..hehe

pink_butterfly at: 10:56 PM said...

a'ah kan...sng jgk klu nak balas dendam kat owg...ble tolak je owg tu smpai die jatuh,
pas2 bwat muka innocent...'oopss sori, x sngaja la...' hak3...

ezo at: 11:15 PM said...

sekali tgk mcm bentuk kepala alien dalam cite alian vs predator lak

hehe~

tapi serius stylo gile rumah cmni

dunia reka at: 11:32 PM said...

cik pink..bagus gak idea tu..takut2 kite skali yg tergelincir hehe

dunia reka at: 11:34 PM said...

macam berminat jer enzo..sy takut jatuh je kalo duduk umah ni..hehe